Projektpartnerek

1. ATSK

Sportegyesületünk 13 alapító tag közös elhatározásával 1996. október 31-én alakult. Ez azt jelenti, hogy 2021-ben 25 éves lesz az egyesület. A negyedszázados évfordulót az INTER PINGPONG 3 projekt keretében szeretnénk majd megünnepelni!

Azzal a szándékkal kezdtünk el dolgozni, hogy utánpótlás nevelésre épülő minőségi asztalitenisz sport alapjait rakjuk le Szegeden. Több száz általános iskolás gyerek ismerte meg a sportág alapjait nálunk, akik közül többen kiváló eredményeket értek el országos szinten is.

Jelenleg NB I-es női, NB II-es és NB III-as férfi csapataink vannak, ahol döntően saját nevelésű játékosok játszanak.

Büszkék vagyunk parasportolóinkra is, akik nemzetközi szintes is szép eredményeket értek el.

Tevékenységünk három alappillére:

  1. Versenysport, utánpótlás-nevelés
  2. Diák- és szabadidősport
  3. Fogyatékkal élők sportja

2. ZENTAI ASZTALITENISZKLUB

1930-alakult a Zentai Atlétika Klub keretein belül, mint önálló klub 1948-ban kezdett működni. A kezdet nem volt könnyű, de a régi mesterek és tanítványok hite az eredményes és kitartó munkában megalapozta a klub jövőjét. A klub már 1960-as években meghatározó tényezővé vált az országban.

Az elmúlt időszakban az egyesület játékosai több mint 300 országos bajnoki címet szereztek újonc, serdülő, ifi és felnőtt kategóriákban.

Számtalan zentai játékos szerepelt az országos válogatott színeiben, közülük sokan kiváló nemzetközi eredményeket értek el.

A Zenta felnőtt női csapata 12 országos bajnoki címmel dicsekedhet. 2003 és 2014 között, tehát 11 év alatt, 10-szer nyerték meg a Szuper ligát és zsinórban 7-szer emelhették magasba a legjobbnak járó serleget. Rajtuk kívül még egy leánycsapat és egy fiúcsapat versenyez a hazai bajnokságokban.

Tevékenységünk három alappillére:

  1. Élsport
  2. Utánpótlás nevelés
  3. Szabadidősport