Eseményeink

2021. május. 30. Külföldön léptek asztalhoz az ATSK játékosai 

Beindultak a várva várt versenysorozatok. Az Inter Pingpong projekt részeként most egy utánpótlás verseny került megrendezésre a szerbiai Zentán. A csapatban ezúttal olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik nem az élvonalban játszanak. A szerba csapatok a legtöbb kategóriában elvitték az érmeket, de a férfi ifjúsági kategóriában taroltak a szegediek. 

Eredmények:

Női ifjúsági kategória, végeredmény:

 1. hely: Gombos Alíz ( Zenta)
 2. hely: Verner Eleonóra ( Zenta)
 3. hely: Kisimre Zoja ( Topolya)
 4. hely: Tari Tiana (Topolya)

 

Női serdülő kategória, végeredmény:

 1. hely: Adjanski Karina (Topolya)
 2. hely: File Lara (Horgos)
 3. hely: Vass Petra ( Zenta)
 4. hely: Laczkó Zsófi ( Szeged)

 

Férfi ifjúsági kategória,  végeredmény:

 1. hely: Kelemen Dávid ( Szeged)
 2. hely: Balog Mirko ( Szeged)
 3. hely: Szögi Kristóf ( Szeged)
 4. hely: Stojković  Dimitrije ( Horgos)

 

Férfi serdülő kategória, végeredmény:

 1. hely: Panker Máté ( Szeged)
 2. hely: Nikolov Noel ( Topolya)
 3. hely: Egri Dominik ( Topolya)
 4. hely: Komáromi Bálint (Szeged)

 

2021. május 16.  Első verseny a járvány kirobbanása óta

Az utánpótlás versenyen 31 versenyző, és 6 edző vett részt. Mindenki ki volt már éhezve egy kis versenyzésre, talán ennek is volt köszönhető, hogy izgalmas, színvonalas játék folyt az öt asztalon egész nap. A házigazda ATSK Szeged szép díjakkal, és vendéglátással kedveskedett a résztvevőknek.

Beszámoló és a helyezettek

Részletes eredmények:

UL-Vigasz-ATSK Kupa-UP Verseny

UL-Főtábla-ATSK Kupa-UP Verseny

SF-ATSK Kupa-UP Verseny

SL-ATSK Kupa-UP Verseny

Csoport mérkőzések-ATSK Kupa-UP Verseny

Nyílt verseny-ATSK Kupa-UP Verseny

 

2021. április 20. Online közös edzés a szerbiai utánpótlás játékosokkal

Tekintettel a jelenleg érvényben lévő utazási korlátozásokra a tervezett közös edzést online formában valósítottuk meg. Mivel mindkét partnernek a programjában szerepel egy-egy közös edzés, ezért célszerű volt azt egy napon megtartani azokat.

Az egyik magyar edző instruálta a játékosokat, a másik magyar edző pedig közvetítette az eseményt és közben kommentálta, hogy szakmai szemmel nézve mi történik az edzésen. 

A néző fél részéről

A szerb játékosok, edzők egy nagyképernyős monitoron nézték az eseményt. Lehetőséget biztosítottunk arra, hogy akik nem voltak ott az edzésen, azok mobiltelefonon keresztül tudták követni a közvetítést. A néző játékosok közben kommunikáltak egymással, illetve edzőjükkel. Bizonyos megjegyzéseket, kérdéseket, közvetlenül a magyar közvetítő edzőnek tettek fel, ami által folyamatos interaktív kommunikáció alakult ki.

Szakmai oldal

Az online edzés fő eleme az asztalitenisz technikák közül az egyik legfontosabb, az adogatás.

Miért választottuk az adogatást az edzés témájának?

 • fontos, mert ezzel kezdődik a labdamenet
 • egyedül is lehet gyakorolni
 • új szervákat lehet megtanulni

Az edzők folyamatosan kontroll alatt fogják tartani a 60 perces szerva edzést. A harmadik periódusban fogunk tovább lépni, és a szervafogadást szakmailag felépíteni, amelynek alapjául fog szolgálni ez az edzés.

Edzés végén a játékosok és az edzők megbeszélték a tapasztalatokat.


2021.01.27. Online kerekesszékes edzés

Az Interpingpong 3 program részeként tegnap a kerekesszékes sportolók online edzésére került sor.

“A koronavírus miatt kialakult, és jelenleg is fennálló helyzetben a tervezett közös edzést nem tudjuk valóságos körülmények között megvalósítani, mivel az utazás nem megoldható a határ két oldalán élő sportolók számára. Az utánpótlás sportolóknál már sikeresen megszerveztünk egy közös edzést online formában, így azt gondoltuk, hogy a tervezett kerekesszékes edzés esetében is ezt a formát választjuk, ami egy teljesen új megközelítés a para sportolók és az edzők számára is. Sportszakmai szempontból mindenképpen érdekes volt ez a megoldás” – mondta Márki Ernő az ATSK ügyvezetője.

A közös edzésen nemzetközi és hazai szinten is eredményes sportolók vettek részt:

A magyar részről:

a paralimpiai negyedik, Eb-második Major Endre,

a magyar bajnok Dollenstein János,

az ob-harmadik Urlauber Ádám,

illetve Herold János

ragadott ütőt, a szerbektől

a csapatban Eb-ezüstérmes Goran Perlics,

a hazájában ob-második Nenad Krabavac

és az ob-harmadik Mitar Djokics

kapcsolódott be. Az edzők Simon Viktor, Márki Ernő, Szelei Szabolcs, Sladana Krsmanovics és Mellik Zoltán voltak.


2020.11.09 Iskolai pingpong bemutatók

A vírushelyzet ellenére sikerült megszerveznünk két iskolai bemutatót is. Olyan gyerekek számára tartottunk az ATSK teremben bemutatót, akik még nem, vagy legalábbis nagyon keveset pingpongoztak életükben. A bemutató mellett természetesen a sport kipróbálására is volt lehetőség. Nagy volt a siker, jó érzés volt látni a mosolygó csapatot!


2020.12.01. Online edzés a zentai pingpong csapattal!

 

Az Inter Pingpong 3 projektben közös edzés volt betervezve a szegedi és a zentai utánpótláskorú pingpongosainak. Sajnos az élet felülírta azt a tervet, hogy a zentaiak átjöjjenek hozzánk, és együtt edzhessünk velük. De megoldottuk, ONLINE EDZÉST tartott a két csapat.

Nagy izgalommal készültek a játékosok az edzésre, hiszen nem mindennap kamerázzák őket úgy, hogy közben egy másik országban élőben nézik a játékukat.

Az edzés másik részében fordult a kocka, a szegediek nézték a zentai játékosokat. Közben az edzők egymással kommunikáltak, tapasztalatokat megosztva egymással.


2020.11.24. Nyitórendezvény Zentán

A szerbiai korlátozások miatt a nyitórendezvény nézők nélkül, egy sajtótájékoztató formájában zajlott le. Így biztosítva lett a szükséges publicitás, hogy a nagyközönség is megismerje a programot.


2020.11.10. Nyitórendezvény Szegeden

Versenyzők, edzők, önkénetesek és egyéb érdeklődők között, jó hangulatban zajlott az ATSK nyitórendezvénye. Márki Ernő előadásában felidézte az Inter Pingpong programsorozat első két fázisát is, mely évek óta segíti az egyesület munkáját.